Om Hasse

Han kanske är okänd för de breda massorna men väletablerad i svenskt näringsliv. Han har jobbat med uppdrag i ca 200 företag, stora som små, exempelvis kan nämnas; Volvo Cars, Schibstedt, Bonnier, Fastighetsbyrån, Egon Zehnder, Bravida, Assemblin, Atea, Business Sweden, ESS Group, Telenor, Eon, Get Accept, LRF Konsult, 4C Strategies, Securitas Direct/Verisure, John Deere och många fler…

Ungefär 1500 föreläsningar har det blivit, tränat 1000-tals säljare och säljchefer och inspirerat många många fler.

Hasses bakgrund som usel säljare, bra säljare, Sales Director, vVD, VD, egen företagare, styrelseledamot gör honom till en otrolig tillgång som kan se på sina uppdrag ur olika perspektiv och snabbt hittar vinklar på företags utmaningar.

Han utbildar, arbetar som konsult/rådgivare och föreläser inom ämnen som, försäljning, säljledning, operativt ledarskap, tillväxt, företagskultur och attityd/inställning.

Hasse brinner för begreppen han framgångsrikt förespråkat under en lång tid nu:

  • Kunden har alltid FEL!
  • Kundvård suger!
  • Kunskap är värdelöst

Ja han är provocerande, utmanande och ”spot on”, hög igenkänningsfaktor, humor, energi, tempo och handfasta tips präglar Hasse som person och på det sätt han levererar.

Hasses föreläsningar lämnar få oberörda, hans uttryck blir ofta snackisar efteråt och utvärderingarna efteråt överträffar i de flesta fall kundens förväntningar.

Vill du ha något utöver det vanliga, kontakta Hasse!

Hasse är medlem i Talarföreningen.

National Speakers Association of Sweden
En gemensam plattform för Sveriges främsta föreläsare.


Läs mer

Hasse Olsson föreläser

JENNY LINDBLAD INTERVJUAR HASSE OLSSON

Hasse Olsson – hästhandlaren som blev föreläsare

Att få se detta energiknippe live kan jag verkligen rekommendera! Så härlig energi! Det var en föreläsning fullt av kloka råd, roliga historier, mycket skratt och härlig energi. Att sedan få intervjua Hasse Olsson var en ren ynnest! Sällan har jag skrattat så mycket både under intervjun och sedan när jag suttit och lyssnat på den om och om igen. Hasse Olsson, 50-årig fyrabarnspappa med fullt ös.

Hasse växte upp på en gård. På bruket fanns en travhäst och intresset utvecklades tidigt. Det blev så stort att han redan under lumpen började köpa och sälja travhästar. Något som satte käppar i hjulet för en lovande handbollskarriär.

Hans första häst köpte han för 160 000 kronor utan att ha en krona. Redan då, knappt 20 år gammal, var han en slipad säljare med mottot “sälj skinnet innan du skjuter björnen”. Så Hasse sålde hästen i nio andelar à 20 000 kronor, tog sista tiondelen själv och hade 20 000 kronor över för att finansiera träning för hästen i ett och ett halvt år.

En känd strategi som används flitigt idag av tillväxtbolag. Kan du inte sälja iden kan du inte sälja produkten....

Läs hela intervjun på Talarforum här

Hasse Olsson

”Försäljning är produktion av affärer och långsiktigt lönsamma kundrelationer”

Kontakta Hasse